Powered By Blogger

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Sa luam aminte...

     ''Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeu si pe aproapele tau ca pe tine insuti, si orice tie nu-ti place nu fa altuia, ci fa-le lor asa cum ai vrea sa-ti face si ei tie.Aceasta este esenta Torei si Prorocilor.Sa nu credeti ca am venit sa daram legea si Prorocii; eu am venit sa implinesc.Cel care nu respecta cea mai mica dintre porunci ''cel mai mic'' se va chema de catre cei din Imparatia lui Dumnezeu.Fiti facatori ai Legii, nu doar ascultatori, caci credinta fara fapte este moarta.


      Cand faci pomana, mana ta stanga sa nu stie ce face dreapta.Pastreaza darul in mainile tale pana stii cui sa i-l dai.Cand te rogi, mergi in camara ta, inchide usa si roaga-te Tatalui care vede in taina.Cei dintai vor fi cei din urma, iar cei din urma vor fi cei dintai.Caci nimic din ce este ascuns nu va ramane nedescoperit.

        Nu fi fatarnic, vorbind din doua parti ale gurii tale, fiindca aceasta este capcana de moarte.Mai presus de toate, mereu esti sub legamant.Daca spui ''da'' atunci e ''da'', daca spui ''nu'', atunci ''nu'' este.

       Dati cui va cere si nu va intoarceti de la cel care vrea cu imprumut.Oricine are doua haine, sa dea una celui care nu are, si cel care are hrana la fel sa faca.Dati, fara a astepta nimic in schimb.Dobanda nu luati.

        Iertati si veti fi iertati, dati si vi se va da, fiindca masura cu care dai, cu aceea vei primi inapoi.Marturisiti-va pacatele unul altuia si rugati-va unul pentru celalalt.Ingrijiti-va de cei care se opun voua, rugati-va pentru cei care va gresesc, faceti bine celor ce va urasc, binecuvantati pe cei care va blesteama.Scoate barna din ochiul tau ca sa poti vede paiul din cel al aproapelui.Asa cum judeci pe altii, asa vei fi si tu judecat.Fiindca judecata va fi fara mila pentru cel care nu a aratat mila.

      Apropiati-va de Dumnezeu, si Dumnezeu se va apropia de voi.Spalati-va mainile, voi, pacatosilor, si va primeniti inimile, voi, fatarnicilor.Jeliti-va si plangeti.Smeriti-va in fata Domnului, si el va va ridica.

       Este imposibil sa urci pe doi cai sau sa intinzi doua arcuri - nu poti sa slujesti si lui Dumnezeu, si lumii.Calea dreptatii duce spre cruce.Luati aminte cand toti va vorbesc de bine.Un proroc este fara cinste doar la el acasa.Cel care nu este cu mine este impotriva mea.''
                     
                    sursa:''Dinastia IISUS'' - James D. Tabor-pag.382-383

Un comentariu:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=YorU8-vHmnI

    http://www.youtube.com/watch?v=Gq2mIZma68k

    RăspundețiȘtergere